Herrgårdskyckling

- Glutenfritt, Recept | Recept -
 
Under helgen jag var i Växjö bjöds vi på herrgårdskyckling. Blev helt tagen så jag var tvungen att fråga vår husmor om receptet! Snäll som hon var skrev hon ut receptet åt mig. Till min förvåning fick jag inte ett recept för ca. 4-8 personer som det vanligtvis brukar vara, utan ett för 25 personer och ett för 100!. Fick därför sätta mig ner och börja räkna, haha. I onsdags testade jag och Andreas att göra denna smarriga rätt (med lite modifiering av ingredienserna då vi inte hade allt) och resultatet blev inte så dumt! Vill nu dela med mig av receptet till er! Kom gärna med kommentarer om vad ni tyckte :)
 
Ingredienser (25 portioner)
  • 3 kg kycklingfilé
  • 19g salt
  • 19g vitpeppar
  • 313g rökt skinka (både i Växjö och hemma användes bacon istället)
  • 1,25 kg creme fraishe tomat och basilika
  • 188g persilja
  • 31g dijonsenap
  • 500g fetaost
  • soltorkade tomater (Stod inte med i receptet men fanns i rätten. Tog därför efter smak när jag gjorde själv)
Sätt ugnen på 225*
Lägg kycklingfiléerna i ett bleck (ungsfast form?)
Krydda med salt och peppar
Finhacka skinkan
Blanda creme fraishe, skinka, persilja, senap och fetaosten som smulats sönder
Bred blandningen över kycklingen och stek i ugnen ca. 20-25 minuter

 
 
 
Upp