Äppelscones med kanel

- Glutenfritt, Recept | Brödbak, Glutenfritt -
För ett tag sen kom jag över det här goda receptet på scones när jag läste Emma Barremyrs blogg. Bröden är suuupergoda och perfekta att göra om man vill ha lite kvällsmys och inte orkar stå och laga middag.
 
Ingredienser:
  • 1 banan
  • 1 äpple (gärna av söt sort)
  • 2 dl mandelmjöl (eller annat mjöl, själv har jag använt Lailas glutenfria grova mjölmix)
  • 2 msk kokosmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk kanel
  • 2 ägg
  • en nypa salt
Sätt ugnen på 175 grader. Skala och tärna äpplet och bananen ner i en skål. Stavmixa sedan ihop frukten och äggen. Blanda alla torra ingredienser i en annan skål och blanda sedan ner det i det "blöta". Klicka ut fyra degklickar på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ungen ca. 30-35 minuter (Tiden kan variera beroende på ugn. Själv brukar jag köra 35-40 minuter och sen ta ut och låta dem bli mer "torra" i rumstemperatur).
 
Bilden är tagen från Emma Barremyrs blogg
 
Upp